Laktosintolerans

Hade tid hos läkaren idag. För Jacob har mycket ont i magen osv.

Hon trodde på Laktosintolerans. Vi ska testa laktosfritt i ca 1månad nu. Hoppas det hjälper. Min första tanke var gluten. Men hon verkade typ säker på laktos. Men blir det inte bättre av laktosfritt så får vi ta massa prover o utreda vidare.

Bara att börja läsa på att så det är laktosfritt nu då :P Och ja ammar ju lite fortfarande så antar att samma kost gäller mig.
Vill sluta amma men pallar inte ta tag i det. Så enkelt på natten att bara "slänga" fram tutten :P
Så borde väl ta tag i sluta amma också. Men man ska orka också. Och gäller verkligen att bestämma sig att nu är det slut ammat.  Aja det är en annan historia det.

Vi har haft influensa och har blivit typ mest ammande då för han har inte velat äta.
Josef har också mest druckit inte haft matlust.

Alla Symtomen passar in på Jacob + några till som inte ens står på nätet :P

Det är vanligt att man får
•gaser i magen
•diarré
•magknip
•uppsvälld mage.


Allmänt

När man har laktosintolerans kan man inte på ett normalt sätt ta upp mjölksocker, laktos, från födan. Det beror på att tarmslemhinnan har en lägre nivå av ett enzym, laktas, som krävs för att mjölksockret ska kunna sönderdelas och tas upp av tunntarmen. Med en sänkt nivå av laktas kommer mjölksockret istället att hamna i tjocktarmen och där brytas ned av bakterier, vilket kan ge upphov till smärtor, diarréer och gasbildning.

Det är ofarligt att ha laktosintolerans även om besvären kan upplevas som obehagliga. Om man undviker matvaror med mycket laktos, främst vanlig mjölk, kan man undvika besvär.

Den vanligaste formen av laktosintolerans kallas primär laktosintolerans. Då har man en normal förmåga att ta upp laktos som barn. Sedan förlorar man successivt denna förmåga beroende på att laktaset minskar och till slut inte räcker till. Det sker som regel tidigast i tonåren. Då brukar man tåla livsmedel som innehåller mindre mängder mjölksocker som lagrad ost, smör och vissa smörgåsmargariner.

Tillfällig laktosintolerans kan man få om slemhinnan i tunntarmen skadas av någon tarmsjukdom.

Medfödd, så kallad kongenital laktosintolerans, är en mycket ovanlig, ärftlig sjukdom. Barn som är laktosintoleranta från födseln tål inte bröstmjölk eller vanliga modersmjölksersättningar som innehåller laktos och får därför allvarliga problem kort efter födseln. De får ofta diagnosen inom sina första levnadsveckor.


källa
http://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Laktosintolerans/

Hoppas verkligen hans mage mår bättre snart.

Nu måste ja byta blöja känner jag på lukten haha

hejs svejs



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0