Sover

Nu sover Josef sött i vagnen efter lite gungande och gående på tomten. Borde fortsätta städa men passar på att ta en pause och dricka lite cola och blogga lite, finns ju inte så mycket tid för det nuförtiden. Vad gjorde man av all tid innan?!

När barnen är mycket gnällia och ledsna vill man gärna hitta en andledning. Speciellt när ingenting duger, oftast är det tänderna man tänker på eller övertrött osv så själklart läste jag lite om dem sju sprången nu när Josef vart extra gnällig ett tag. Fast är säkert pga förkylningen oxå men ändå.

Språng 7: Barnet blir ( förutom det vanliga: sämre aptit, sömn osv.) håglöst, svartsjukt, ”barnsligare”. Klängperioden brukar börja mellan 40 och 44v. Själva språnget vid ca 46v, 10-11 månader. För att nå vissa mål lär sig barnet att saker måste göras i en särskild följd. Kontrollerar t ex vilka saker som passar ihop innan de ska staplas och dyl. Förstår handlingar och konsekvenser mer. Försöker klä på och klä av sig. Härmar gester och hjälper gärna till. Kryper, klättrar och kastar boll.
Ge det en lätt boll och saker att stapla, enkla pussel, hink och spade. Detta språng upphör inte förrän barnet fyllt 1 år. Ett nytt kommer vid 13månader, nästa vid 16, sedan vid 18. Fler följer men aldrig så tätt och intensivt som under första året.

Tycker det stämmer in på honom nu, eller vill man bara att det ska göra det? så man har något att "skylla" på :P


Fick frågan om att följa med till thuns nästa vecka. vilket jag självklart vill men det är ju det där med pengar. Hemstk att behöva tänka på det hela tiden och nej ja behöver inte köpa något där. Det är bara kul att umgås men kostar ju att åka tid oxå. Men tror jag ska unna mig det ändå. för vill så gärna =) Träffat några underbara vänner via föräldragruppen =) Har inte så många vänner sen innan så känns underbart =) Dem är super gulliga hela föräldragruppen men sen är det ju endel man umgås mer med. såå glad att vi gick föräldragruppen även om jag tyckte det kändes jobbigt ibörjan. jag tycker det är jobbigt att prata i grupp och så. jag är inte så pratig i överhuvudtaget men i grupp kan jag bli helt tyst och även upplevas som ointresserad typ men är bara min dåliga själkänsla och självförtroende som ställer till det för mig :(


Funderar på att börja plugga lite smått efter sommaren. Men vi får se hur det blir med den saken =P Vill kunna ha lite störra chans att få ett fast jobb så vore ju bra om man orkade plugga. Vill läsa till undersköterska.

Man kanske ska göra lite nytta innan Josef vaknar igen.

Kram på er

RSS 2.0